Memories

Från togafesten. Nu har jag en icket fungerande telefon och därför måste jag sysselsätta mig med annat. Jag måste visa denna bild på fantastiska surikater á la Emma Lindberg. (Längst till höger på bild. Givande nackbild)

image4

Uppdatering 13:47: Tomten kom just och hans två suupersöta, små nissar, 5 och 8 år. De gav mig choklad. Julstämningen börjar infinna sig nu...

Jag jobbar - Alltså bloggar jag

Det är rätt stillsamt på försäkringssidan idag. Därför känner jag att jag kan skriva ett par ord om min dag. Jag har blivit besatt av ett spel - http://www.gevalia.se/gevalia/page?siteid=gevalia-prd&locale=sesv1&PagecRef=600 Man ska para ihop kaffekoppar. Det låter kanske inte så roligt, men man blir fullkomligt besatt. Även om det inte är lika bra som Heroes. Eller Mario. Eller tetris. Men sedan!

Idag har jag varit på jullunch och fått en julklapp. Julklappen skall öppnas den 24:e och så är det bara. Jag träffade Karin en snabbis och nu kommer vi hålla till i olika städer i nästan två veckor. Och resten av klassen likaså. Hur ska detta gå?

Det är en på jobbet som väntar tvillingar. Det som var så intressant var att ingen frågade vilket/vilka kön det var på dem, det kändes så upplyftande att folk ville veta om de var friska istället för om det blir rosa eller blå kläder på dem. Vi är på väg mot ett bättre samhälle.
 Jag har blivit en riktig feminist sedan jag fick en flash-back till Frida-tidningarna man läste när man var liten. Jag kommer ihåg att de alltid hade en intervju med oftast tre, obehagliga tjugoåringar som skulle berätta om hur en bra tjej ska vara. En vanligt förekommande fråga var hur stora bröst skulle vara och svaret var alltid: "Mer än en handfull". För det första: Hur sjukt är det inte att tjejer ska vara killars tillbehör och för det andra: Vilka äckel ställde upp på att prata om brudar och sex i en tidning som främst blir läst av mellan- och högstadieelever?

Det finns många sjuka människor i detta land. Tur att de flesta är sjuka på ett bra sätt.
Nu är det mindre än en timma kvar att jobba. Det känns bra. Riktigt bra. Fantastiskt bra. Mycket bra. Lagom bra. Helt okej.  Neutralt. Negativt. Bra igen. Riktigt bra. Punkt. 

Jeeej...

Nu är det jullov! Vilket innebär att jag jobbar torsdag och fredag, vilket känns fruktansvärt slappt om man jämför med föreläsningar från 8 till halv 4 och en tenta på det. Nu ska jag bara göra klart transkriptionerna och sedan är det jul på riktigt. Men herregud vad jag är trött ... Idag diskuterade jag och Karin vem av oss som skulle passa bäst i skägg. Tentan idag var helt okej, särskilt om man jämför med föregående som nästan alla i klassen hade problem med. Det var mer filosofi än plugg. Boooorrring.

Jag gjorde ett test på facebook för att se vem jag var i Seinfeld. George Costanza. Nog för att han bär upp det programmet, men hur kul är det att liknas vid honom? Nu kommer folk säga upp kontakten med mig. För jag vet flera som anser att Costanza är så vidrig att de inte ens kan se Seinfeld. Vilket är tragiskt i sig.

Det bästa idag: Alla var så glada och peppade på jul. Man blir glad av andra som känner glädge.
Det sämsta idag: Att jag struntade i andra delen på föreläsningen i måndags, vilket resulterade i att jag förväxlade glutenallergi med hemorrojder. Men hur lätt är det med så många latinska termer? Man kan undra hur de tänker när de ger oss heldagar i skolan en vecka och två dagar till plugg och sedan en tenta. Och allt detta på 1 ynka poäng. Plus att våra föreläsningar är oroväckande lika läkarnas. Läkarna har det alltså mer slappt än oss, de får i alla fall tjugopoängstentor. Men ja ä int bitter! Skål!

Nu ska jag peppa inför julen istället.

En fullspäckad helg

Det har varit en rätt så hektisk helg, på grund av ännu en tenta som infinner sig på onsdag. Men detta kunde inte stoppa mig från att delta i Nobelfesten som hade toga-tema i år. Eftersom vi inte är några experter på toga trots att vi är logopeder och därmed allsmäktiga, så hade vi inte så stor koll. Lösningen blev så klart att vi körde med luciatåg. Karin och jag klädde ut oss till likadana tärnor, Anna var en het tomte och Gustav en fin stjärngosse. Och Sofia ritade ett tåg på sin tröja. Det var fint. Och kvällen var jättetrevlig. Vi ritade snakes in love och Emma Lindberg ritade en kåt och välutrustad, manlig surikat på min arm medan Karin fick en flicksurikat. Eftersom jag och Karin skulle se likadana ut var jag dessutom tvungen att spilla kaffe och vin på min toga. Det blev lite konstigt med tanke på att jag for ut på Origo och när Karin for så blev jag helt ensam med min kräkliknande toga. Men vem bryr sig om det när man får umgås med trevliga spexare?

En annan sak som vi skulle göra likadant var tempot på drickandet. Det kanske var dumt, men det var ändå trevligt.
Och det var trevligt med vårt fina luciatåg som vi framträdde med på nobelfesten. Det blir andra gången denna månad. Imorgon ska jag och Karin vara tomtar.

Nyår med klassen kommer bli kung. Jag längtar.

Veckans citat: "Det kändes som att jag svalde mig själv. Det är inget att skratta åt. Kan man svälja sig själv?" /Karin Simma

På bilden framträder (fr. vänster) Lotta Nilsson (alltså jag!!), Gustav Boström och Karin Simma.
Extra uppmärksamhet bör fästas på Karins fina snake på armen.

image3

Dagens sms

Från mina kollega på LF, Magdalena Perlinska:

"Nu går vi mot jul & i tomtarnas stuga har man kul. Mor sitter på far & rider medan nissarna hoppar runt och kvider. När säcken ska tömmas av far går mor ner på knä så rar. Tomtefar avslutar med ett högljutt gnägg och vips hade mor ett vitt skägg. Glad lucia önskar polacken"

Jag är som vanligt, när det gäller Magdalena, mållös. Vad svarar man på sånt?
 
Idag har vi pratat om bröstcancer på patologin. Jag och Karin undersökte oss själva under lektionen. Förhoppningsvis har vi inga problem. Jag och Karin borde inte sitta med varandra, det är lite olämpligt om de mest hypokondriska ska umgås när man pratar om tumörer. Karin förstörde en bänk och störde lektionen. Typiskt Karin! Vi höll dessutom ett lucia-tåg fast det var bara vi två som var på medan klassen skrattade åt vårt fina framträdande. "Men så hårt".

Imorgon blir det plugg, inköp av toga inför Nobelfesten (spexfesten) samt myskväll med Karin. Jag säger bara: "Snakes in löööv". 

Denna dagen - Ett liv

Det var idag jag insåg att jag måste skaffa en blogg. Inte för att andra ska läsa den - utan för att jag behöver en ventil. Jag har idag insett att fredag den 13:e inte finns. I själva verket så heter den måndag den 10:e. Min dag började inte så bra... Jag tänkte som vanligt cykla till skolan, vilket tyder på att jag är en riktig norrlänning eftersom det är ishalka ute. Det märkte jag när jag snubblade över cykeln, vars styre (!) gick sönder helt och hållet. Det är en rätt ny cykel bör tilläggas. Årsmodell: 2007. Men men... Dagen var tvungen att fortgå och eftersom jag hade en föreläsning så kom jag försent till universitetet.

Nästa komplikation var inte så jobbig, men ganska komisk. Jag som hade min goda vän Anna bakom mig i fikakön, började fundera på om min mugg såg konstig ut så jag tittade så klart djupt in i hennes mugg. Problemet var bara att Anna hade gått iväg, så där stod jag och glodde i någon okänd människas mugg. Helt normalt. Det bästa var att Anna tyckte det var typiskt mig...(?)

Sedan dess har jag hunnit skära mig på en lampa. Det är väl en bedrift det med? Får se vad dagen har kvar att bjuda på.

Föreläsarna idag var i alla fall helt underbara. Någon härlig professor kom med många fina uttryck. (Om att stora djur äter små djur): "De gör sin grej". "Djur som är små djur föstås" och bäst av allt: "Det är väldigt sällsynt att man blir sjuk om man blir uppäten". Så sant.   

image2

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0