Glad påsk och glada älgar!

"Här var det hi och här var det hå och här var det glada älgar"

Sitter vid Karins dator och fördriver lite tid. Det bästa är att jag börjar tycka om hennes musiksmak. I alla fall lite.
Igår skjutsade jag mina föräldrar till flygplatsen eftersom de ska åka till USA. Det jobbiga var att mamma ringde klockan 5 och sade att pappa skulle komma förbi med bilen, så jag ställde mig därute för att vänta. Ingen pappa, men väldigt norrländsk kyla bjöds det på. Till slut ringde jag och då hade han farit förbi min bror med ett brev istället... Hoppas det var ett bombhot. När jag väl fick skjuts så visade det sig att vi skulle förbi deras hem för de hade tydligen inte packat klart än! Jag var morgontrött och förbannad, inte att leka med. Men till slut förlät jag dem för deras klanterier. Sedan for jag hem och somnade om. Annars så spelade jag guitar hero med min bror och sedan såg vi "Hitman", en actionfilm baserad på ett dataspel. Den var faktiskt riktigt bra.

Idag har jag väckts av ett par andra jubelidioter, de s k "Karin" och "Gustaf". Gustaf plingade av någon anledning på dörren flera gånger trots att Karin ändå skulle öppna. Moget. Sedan prasslade dem i en påse och pratade högljutt. Min första tanke var inte "Har ni fest eller?". Istället höjdes min puls och jag blev lite aggressiv, jag tror att mina hormoner är lite i obalans. MEN: Jag bet ihop och bad de vara lite tystare nästa gång. Men nu är jag glad igen :) Skjutsade min bror till en buss och han bjöd på lunch på Subway. Rekommenderar Subway Melt. Mmm. I övrigt: Har spelar betapet och jag är alltid så nära att vinna, men på slutet tappar jag jämt fokus och förlorar. Därför ger jag upp, är hellre en quitter än att jag får en förlust. Japp. Det är illa. Fick förresten en stalker på betapet eftersom jag av någon anledning lagt upp en bild där.



Han heter "myskille" och på hans förnamn står det "Norrlands" och på hans efternamn "Bus". Haha. Han skrev:
"men hej snygging.. dej skulle man ju inte ha nått emot att se mer av*LER*"

Jag skrev tillbaka (med liten anspelning på kontaktannons) :

"Nej men hej där! Berätta mer om dig själv. Gillar du långa skogspromenader och jag tar för givet att du gillar mysiga hemkvällar? Det gör jag *LER* Lotta"

Var det ett bra svar?

---

I övrigt är jag ganska bitter. Hade en hemtenta i audiologi som alla fått igen utom jag. Så jag bestämde att kolla om mina poäng blivit registrerade. Icket. Då visar det sig att läraren inte ens har rättat den. Men jag ser på min hotmail att jag har skickat eländet till henne. Men det är hennes miss. Inte min. Nu är vi inte längre vänner, hon och jag.

Nu är det låten "Hacka hål" och det betyder att jag måste gå.

Ingen uppdatering :(

Okej, jag erkänner. Men jag har haft mycket att göra i skolan.
Men nu är det snart lov och då blir det andra bullar.
Jag har kommit fram till en sak. Jag blir en bitch på fyllan.

Jag tar på Peter Jöback (likasinnad?)
Jag var på en fest med ett gäng och vi skulle åka taxi därifrån. Då säger en kille att han måste pissa just när taxin ska åka. Då säger jag åt chauffören att börja åka bara på skämt, det gör han också. Sådant tycker jag är kul.
Jag slår på folks armar.
Jag häller vatten i folks nackar.
I helgen sade en kille åt mig: "Snacka inte med honom. Han är så snygg". Varpå jag svarar: "Då kan jag prata med dig istället"...

Vad är det för fel på mitt undermedvetna? Det här är inte bra...

Jag tappade andan inatt igen. Mardrömmar kiss my ass. Jag mår ju bra!

---

Magnus visar rätt takter vad gäller TV-licens. Läs själva på http://gimpsuit.blogg.se 
Och min Robin verkar se fram emot vårt möte. Det känns bra. Även han förtjänar en länk:
www.perrobin.se  

Sov gott! Imorgon får jag träffa gammKarin. Jag har t.o.m. städat för hennes skull. Lix.

----

Ännu mer update

Dikt från E-O

"blicka bort över skogen och floden, där finner du staden Boden, där är jag, den du på har pejl, namnet var erik-olov älg, du känner mig o vet hur jag är, skummis, rolig, eller bara lite sär, vilket det än må vara, vill jag nu säga bara, att det är som jag har på känn, att du är en riktigt fin vän" 

Sov gott

För Karin

Nu är min fina Karin i England och jag lovade henne att anteckna lite för varje dag som gått så att hon inte ska gå miste om alltför mycket.

Gårdagen

Jag konstaterade att den vidriga ICA-müslin faktiskt smakade mer okej i mjölk än i yoghurt. Man tager vad man haver så att säga. Jag blev klar i tid (!) och tillsammans med Elin begav jag mig till skolan. På vägen träffade vi Anna och Sofia som av en slump, men extra roligt var det att även Miranda, Tina och Lina följde med oss till skolan. Väl där hade vi en intressant lektion med Leila, hon hade tix igår. Stackar´n kunde inte sluta säga "t ex" och "så att säga". Detta kunde inte jag och Anna låta bli att störa oss på och det blir alltid värre när man väl börjat lägga märke till sådana saker. Till lunch blev det sallad med: Fetaost! Förvånad? Sedan satt jag, Anna och Sofia och åt medan vi diskuterade politik. Vi kom fram till att integrationen i samhället borde bli bättre.

Sedan blev det promenad hem med Anna som jag försöker övertala att komma med mig till Peace & Lovefestivalen. Hon menar på att hon kommer behöva extra pengar i sommar. Vi kom fram till att hon kan försöka sälja diverse tjänster genom att knacka dörr, alternativt att ha ett plakat med texten "Tryggves jänta" och stå i sparsamma kläder. Jag kom fram till att mitt stage-name skulle bli "Lars-Ivars dotra".

När jag kom hem svarade jag på österrikarnas mail där det stod att de vill ringa mig på söndag angående att vara Au PAir i Wien i sommar. Magnus tyckte jag skulle ta det utan att tveka eftersom det är fotbolls-Vm där tydligen. Hade jag ingen aning om. Träning blev det sedan; Aerobic dance. Jag kunde passet riktigt bra eftersom vikarien som tog över passet igår brukar ha passet på onsdagar. I'm an expert.

For hem till mamma, pappa och umgicks med min bror. Åt pizza (Hawaii + banan + curry) och spelade guitar hero såklart. Efter det var det filmkväll hos Sofia och där såg vi bland annat Monty Python och delar av världens sämsta film. Världens sämsta film var verkligen underbar och nu finns det en ny hälsning som går ut på att man slår armarna i kors. För det gör utomjordingarna i filmen. Det är det enda som skiljer de från människorna förutom deras silvriga dräkter. Kom hem innan 2, grannarna hade fest och det satt en riktigt packad kille i trappuppgången som nynnade för sig själv, oklart vilken komposition. Han såg emo ut. Jag skyndade mig in för att sova.

Idag: Stan med Miranda och Tina. Skriver mer sedan.

 

Det är över nu

Äntligen! Finally! Jäääs!

Det är ungefär de känslorna som infinner sig i mitt hjärta när jag är klar med labben i kursen Talkommunikation 2. För er som inte vet vilket elände vi har gått igenom i min klass så kan jag göra en snabb sammanfattning:

Vi har en professor som inte alls verkar intresserad av att lära ut saker, så vad han gör är att han har en snabb lektion där knappt någon hinner med att förstå vad han säger och sedan ger han oss en uppgift via en sida på nätet och sedan bryr han sig inte om att förklara hur man ska lösa uppgiften. Så helt utan livlina har vi nu svarat på:
 
Lab 1

Filerna XX_CCV.wav innehåller produktioner av ord med en inital klusil eller ett s+klusil-kluster. Efter klusilen följer en vokal. Det är vokalerna som produceras i denna position du skall arbeta med i denna laboration.   Mäta durationen (längden i millisekunder) för varje vokal och presentera den i din rapport.

Vad visar dina resultat? Varför tycks analysen av dina resulat vara triviala, trots att de inte är det?

När du har erhållit värden på formanternas frekvenser mitt i vokalen skall du sätta in erhållna värden i ett F1/F2-diagram. F1 markeras efter y-axeln så att ett stort F1-värde ger en lågt placerad punkt.

F2-värdet plottas så att ett högt frekvensvärde för F2 hamnar ångt till vänster i diagrammet. En beskrivning av hur man kan göra detta i Excell presenteras i en podcast.  

Formant-diagram

Varje kön plottas för sig. Vad betyder diagrammen du har skapat? Hur förhåller sig de diagramm du har skapat till perception och produktion av vokaler. Hur kan du förklara eventuella likheter och skillnader mellan diagrammen du har skapat?  

OSV!

Sedan kommer alltså två till laborationer varav en av dem är mycket mer avancerad än Lab 1.

Vet ni vad jag har att säga om detta? Det är ett SKÄMT!
Men nu är det över och i helgen blir det till att ta det lugnt på hög nivå.
Jag är så glad över att vara klar och jag är verkligen entusiastisk vad gäller den nya kursen vi har börjat på - social interaktion. Att få diskutera och analysera är något jag har saknat och vår lärare har dessutom på något mystiskt vis blivit underbar sedan vi hade henne sist. Eller är det den här kursen som vi haft med vår kasse lärare som gett mig perspektiv på saker och ting?

Världen: Jag kommer ut! Jag har varit inlåst men med detta är det slut.


En vän av rang

Dina ögon ser på mina blå
och jag vet att det är vi två
Vi två mot världen och dess mörka kraft
kom så dricker vi lingonsaft


image8

Best friends 4-ever

Partey!

Igår var det party hemma hos oss. Jag fick flera mycket uppskattade presenter till min numera 23-åriga ära. Allra bäst var en vänbok där mina fina kompisar fick skriva lite om sig själva. Det var även tre vänner som redan hade fyllt i informationen innan jag fick boken. Det var Tomas, Sofia och Anna.

Min bästis Tomas hade svarat lite otippade saker, vilket jag inte har något emot. Ett axplock har vi här:

Person jag beundrar:
Charlotte Perellis sminkös: Vilket tålamod!
Djur jag tycker om: Vandrande pinnar, dammråttor, velociraptorer och framför allt APÖRNAR!
Min högsta önskan: Att någon uppfinner flingor som inte blir blöta av mjölk. Eller fred, jag vet inte.
Kille/Tjej jag vill ha chans på: Lotta, givetvis. Men det skulle förstöra vår vänskap :(

Det blev lite dålig stämning då hans flickvän Sofia även deltog på festen och så här svarade hon på den sistnämnda frågan: Tomas, fast han vet inte om det än, så TYST!

Jag vill helst inte bli inblandad i detta triangeldrama, för då kommer hon komma efter mig, denna Sofia.

Jag bifogar härmed en bild på henne så ni kan varna mig om hon kommer för nära:


image6

Jag är bakis

idag. Det var inte alls tänkt att det skulle bli så, men min generöse bror bjöd på drinkar... Jag träffade hans kollegor från Volvo, det var mycket intressant. "Den nakne polisen" frågade om jag var singel och skulle ha min msn... Han är mest känd för att ha posat naken på en polisbil och tagit massa foton, vilket är ganska illegalt. Jag försökte åtminstone avböja hans förfrågningar på ett artigt vis. Till slut sade han:
"Men du kanske inte vill ha en gubbes msn?" Indeed. 

Jag sjöng även en duett på karaoke, applåderna var spridda. Min kompanjon var relativt tyst, så det var jag som fick styra upp "Let your spirit fly".

I helgen har Karins syster varit här, de har haft det kul ihop tror jag. Undrar ibland hur det skulle vara att ha en syster, men jag känner mig väldigt nöjd med att ha en storebror dock.

Imorgon fyller jag år! Wohooo!

Nästa vecka blir det kanske blinddate. Haha. 

RSS 2.0